Boezemfibrilleren en Hartritmestoornis met daarbij een ECV op 31-05-2017 en 15-03-2021..

ATRIAL FIBRILLATION AND CARDIAC ARHYTHMIAS AN ECV on 31-05-2017...

BOEZEMFIBRILLEREN EN HARTRITMESTOORNIS OP 31-05-2017
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

31-mei  2017

 

Bespreking

 

Het betreft een 75-jarige man bekend met hypertensie en frequente supraventriculaire extrasystolen. Patiënt wordt gepresenteerd met paroxysmaal atriumfibrilleren op het ECG. Het lichamelijk onderzoek toont een snelle en irregulaire pols. Het ECG toont atriumfibrilleren met een snelle volgfrequentie. Het lab is verder niet afwijkend. Concluderend is er sprake van sinds 4-5 dagen bestaand paroxysmaal atriumfibrilleren. Er werd besloten tot een elektrocardioversie. Deze was succesvol na 1x100J. De enalapril werd verhoogd naar 20mg 1dd1 in verband met hoge bloeddrukken gemeten alhier. Er werd een poliklinische controle afspraak afgesproken over 6 weken. In verband met tijdelijk dubbelzien werd de neurologie in consult gevraagd bij tevens een voorgeschiedenis van TIA's. Deze wilde ter uitsluiting van een mogelijke cerebrale bloeding bij passagere diplopie en gebruik van dabigatran een CT-cerebrum verrichten. Hierop was geen bloeding te zien. Het huidige medicamenteuze beleid werd voortgezet.
 

 

i.o.m. dr. Velthuis

 

- ICC neurologie ivm passagere dubbelzien: CT-cerebrum ter uitsluiting bloeding: geen bloeding
- ECV om 14:00, georderd en aangemeld: ECV succesvol na 1x100J
- Enalapril verhogen naar 20mg bij hoge tensies alhier, verdere thuismedicatie voortzetten.
- Poliklinische controle afspraak over 6 weken bij dr. Meijburg
 


HETZIJ OPGEMERKT DAT ALLE VIDEO'S, EN/OF FOTO'S, TENZIJ ANDERS VERMELD, DIE VANUIT
YouTube = Google = Harteraad en maag-lever-darm stichting
GELINKT ZIJN EN HUN DERHALVE, IN ZIJN GEHEEL, VERANTWOORDELIJK ZIJN OM PRIVACY REDEN ZIJN ER, ZOVEEL ALS MOGELIJK IS, GEEN NAMEN GENOEMD, EN ALLEEN INITALEN GEPLAATS.

Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van J. Ger van den Hurk, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.

op uitdrukkelijk verzoek van mijn vrouw en zoon zijn er van hun geen foto's en data in mijn autobiografie geplaatst.