MIJN VERDERE LEVEN VANAF 1983 OOK ALS ZELFSTANDIGE

VERKOCHTEN PRODUCTEN HOOFDZAKELIJK IN NEDERLAND daaronder foto' s vanuit Egypte-Abu Dhabi-Nigeria en Tanzania

FOTO'S VANUIT EGYPTE

FOTO'S VANUIT ABU DHABI

FOTO'S VANUIT KUWAIT

FOTO'S UIT NIGERIA EN TANZANIA

 

 

 

Eens belde ik een personeelsfunctionaris van een bedrijf waar een sollicitatiebrief na toe had gestuurd, hij stelde gelijk, u bent te duur, ik zei dit is ons eerste gesprek, daar valt toch over te praten, toen zei hij, iemand met zo een kennis en ervaring daar hangt een prijskaartje aan dat voor ons veel te hoog is, en daarbij, u bent ook veel te oud (38),

hij zei luister: we nemen een knulletje van HTS aan, die geven we net iets meer als het minimumloon daar gaan we dan een gesprek mee aan waarin u in de tweede regel er al een opmerking zal plaatsen, gezien uw ervaring, dus u wil zeggen dat met mijn niet te manipuleren kan, zei hij u geeft uw zelf al een antwoord, toen wist ik gelijk, aangaande
sollicitaties, dat ik niet op een zijspoor stond maar op een doodspoor !! pech dus....
=========================
Op de bouwplaats van ons huis in de Baken in een roestige spijker getrapt, deze is gaan ontsteken, hiermede naar het ziekenhuis gegaan, na eerst een verdovingsspuit gehad te hebben (er ging een verpleegster over mijn been heen liggen en heeft zich vastgeklampt aan de behandeltafel zodat ik mijn voet niet terug kon trekken) vervolgens de voet een weinig opengemaakt en met een grote wattip jodium erin gebracht om de ontsteking te stoppen.

Tijdens het laden van de kleine vrachtwagen van Hendriks met baddingen met grote snelheid is een badding geblokkeerd en ben ik er met mijn kaak ertegen aangelopen en heb zodoende mijn linker kaakhelft verbrijzeld, aangezien ik er te laat mee naar de dokter/kaakchirurg gegaan ben is dit niet meer te genezen.

Tijdens de dakpannen leggen een zenuwontsteking in mijn rechterschouder gehad, heb van Dr. de Z., onze huisarts morfine pillen gehad (6 stuks, meer was niet toegestaan).
=========================

Toen heb ik, tezamen met mijn vrouw, (ze wilde eerst niet dat dat ik zelfstandige werd, waarschijnlijk vanuit de negatieve ervaring van thuis uit, daardoor was bij mijzelf, een jaar blijven vragen, wel "het vuur" redelijk gedoofd) de beslissing genomen om een eigen bedrijf te beginnen, t.w. een groothandel en reparatiebedrijf in elektrische gereedschappen in de ruimste zin van het woord.

Na navraag gedaan te hebben bij de Sociale Dienst,(SD) vanwaar een uitkering had, of er een ondersteunings mogelijkheid bestond bij SD voor startende ondernemers zei men dat dat niet bestond, wel voor ondernemers in nood maar niet voor startende, maar aangezien in als zeer positief zijnde bekend stond bij de SD mocht ik het wel gaan proberen, maar ik mocht me niet laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel,(KvK) want was ik een feitelijke ondernemer en stopte mijn uitkering als ik niet ingeschreven sta bij de KvK kan ik geen facturen sturen omdat ik dan niet bij de belasting bedrijven bekend ben?

 

Nou ja, wie niet sterk is moet slim proberen te zijn, nu was bij mij bekend een ondernemer, leverancier van scheepsbenodigdheden, waarbij ik goederen, staaldraad, vet etc., had gekocht toen ik bij NWC en Gebr. Hendriks werkte, die gestopt was en zijn bedrijf - de Economie BV “op de zolder ” had gelegd, als hij officieel was gestopt had hij een groot bedrag aan de belasting moeten betalen, wij hadden ook een goede privé relatie met hun, wij noemde hun Ome Jan en Tante Lies, de reden was, toen ik bij NWC werkte kocht ik goederen bij hun, toen die failliet ging hadden ze nog geld tegoed van dat bedrijf ik dacht ik vraag aan hem of ik van BV gebruik mag maken, vlak voor ik hem wilde bellen hieromtrent werden we gebeld door een stiefdochter van Ome Jan met de mededeling dat Tante Lies plotseling overleden was, hun woonde toen in Breda, wij onmiddellijk naar Breda, toen we daar aankwamen en Ome Jan condoleerde met het verlies van Tante Lies, vroeg hij Ger iets te drinken, ja graag zei ik, gewoon als altijd, hij schonk een limonadeglas vol met Whisky (?), later zei ik hem ik had u toevallig toch willen bellen, maar daar kom ik later wel op terug, Ome Jan zei, vertel het nu maar, gezien de situatie weigerde ik, maar hij stond erop dat ik mijn vraag alsnog stelde, toen vertelde ik dat ik hem had willen vragen of ik hem BV kon gebruiken, hij zei daar kom ik na de crematie van Tante Lies wel op terug.

Later tijdens de crematie van Tante Lies, en ik Ome Jan condoleerde, zei hij tegen mij, Ger aangaande het gebruik van mijn BV kom ik volgende week wel naar jou toe, na een week kwam Ome Jan, hij zei, ik heb de BV laten aanpassen en je kunt hem nu gebruiken, hij gaf ons Dfl. 10.000,00 en zei begin maar.

Ik ging dus importeurs c.q. agenten van de bekende elektrische gereedschappen benaderen zoals van: AEG, Black & Decker, Bosch, Kango, Metabo, Skill etc.


Zo goed als eenieder waren bereid om ons als wederverkoper aan te stellen, uitgezonderd AEG, toen ging ik “de markt op”, mijn potentiële groepen waren o.a. bouwbedrijven, elektra- sanitair en centrale verwarmings installatiebedrijven, fabrieken.

--------------------------------------------

Op een gegeven, in +/- 1982 moment stond Karel'tje V., "werfbaas" bij Bouwbedrijf van Eijkelenburg uit Rosmalen, daar had ik als bouwmonteur gewerkt van 06-06-1966 tot 24-11-1968, voor de deur, dus 14 jaar later, ik keek heel verrast en kom binnen Karel, hij zei Ger ik heb gehoord dat je voor jezelf begonnen bent, en ik heb twee projecten voor je, ik zei Karel, Hartstikke Bedankt.
-------------------------------------------
Bij de Heineken Brouwerijen in ’s-Hertogenbosch was de hoofdinkoop Hr. W., een vroegere achterbuurman in de Palmboomstraat, ik had daar een ontmoeting mee voor gereedschap aan hun te verkopen, op het laats vroeg hij, en mijnheer van den Hurk, waarom denkt u dat u aan Heineken kan

leveren, ik gaf hem als antwoord, zonder eerst na te denken, omdat ik al jaren bij jullie afneem, toen kwam vanachter zijn ogen een lach en hij zei, dit heeft me nog nooit eerder gezegd, dus ik kreeg er een geweldige klant bij, hij vroeg aan mijn, kan je technisch bedrijf de D., ik zei, neen, toen zei hij wij hem grootste klant, je moet met hun eens gaan praten, toen vroeg ik, mag ik uw naam dan zeggen, ik kreeg toestemming en hij gaf me een flyer mee van dit bedrijf.

Ik belde dit bedrijf naar de directeur, de heer H., we pikte een datum wanneer ik hem op zijn bedrijf kon ontmoeten, zo gezegd zo gedaan, ik kwam op die datum bij hun, ik moest een steile stalen trap op en daar in het kantoor ontmoete ik de bedrijfsleider, Frits K., de heer H. was er niet, ik moest de volgende dag maar terug komen, toen ik de volgende dag er was en hem ontmoete zei hij, ik ken jou, ik zei dat hij mij niet kende maar mijn broer, die had dezelfde leeftijd als hij, en ik zei jij komt uit de Nieuwe Ambachtstraat, dat klopte dus, dus werd ook een goeie klant,

mijn vrouw maakte telefonisch de afspraken, op een gegeven moment zei ze , ik K. Installatiebedrijf in Berghem gebeld, die man was lomp, pfff. Ik reed daar naar toe en ik sprak de verkoper in de winkel en vroeg hem, wie is de persoon die verantwoordelijk is voor de aanschaf en onderhoud van elektrisch gereedschap?, hij zei donder de winkel uit we hebben wel meer te doen en we hebben al een leverancier, dus die was inderdaad lomp, daarbij dat is hier toch niet meer, dat zit in Oss, toen ik de winkel uitliep herinnerde ik me dat ik een straalbreker voor een kraan moest hebben en ik vroeg hem of hun die los verkopen, hij zei ja, wat voor een kraan, na hem dit uitgelegd te hebben verkocht hij mij deze, onder het afrekenen vroeg ik, hoe heet die man ook alweer, hij zei Brord van G., toen keek hij mij verbaasd aan en schoot in zijn lach, hij zei, als je naar Oss rijd dan rij je zo en zo en is het daar, die Brord heeft lange haren, een grote snor en loopt in een leren jack, ik dus daar naar toe, ik zie hem lopen en vraag aan hem, ben jij Brord van G., hij zei ja waarom, ik stelde dat de verkoper in de winkel het mijn verteld had, ik dacht ik ben binnen, als je door die verkoper komt, hij liep in zijn kantoortje een gang in, uit het zicht dus, ik riep naar hem, hé kom eens terug, hij keek om de hoek mijn aan en vroeg, heb je het tegen mijn, ik zei ja, natuurlijk, ik ben geen loopse joekel die achter je aan loopt, aan dit bedrijf hebben we enorm veel klopboormachines en hamerboormachines verkocht, maar ze waren trage betalers, en als het te lang duurde, stuurde ik ze een betalingsoverzicht met onze leverings-voorwaarde erbij, en in artikel 5, lid b was vermeld dat de betalingen binnen 30 dagen moesten plaats vinden, na 30 dagen gelden alleen de bruto adviesprijzen, wij hadden op onze facturen dan ook de netto en bruto adviesprijzen, na deze herinnering betaalde ze zeer snel, want de kortingen lagen om en nabij de 20/30%.

Zo kregen we steeds meer klanten, het Gemeentelijk Energiebedrijf, de PNEM, etc. etc. de carport had ik omgebouwd als werkplaats voor de aangenomen reparaties, maar toen kwam ik erachter dat ik een landelijke erkenning moest hebben als elektrisch reparateurs bedrijf, op advies van KvK kon ik een erkenning aanvragen bij de SER, als ik langer dan 10 jaar een leidinggevende functie had gehad in deze discipline kon ik eventueel met een verlicht examen zo een erkenning verkrijgen, na telefonische gesprekken met een functionaris van de SER werd ik ontzettend kwaad, hij stelde: u bent twee maal enige tijd zonder werk geweest dus u heeft niet 10 jaar onafgebroken een leidinggevende functie hierin gehad (??!) vroeg ik hem of ik dan die kennis, ervaring dan kwijt zou zijn geweest, ik werd toen ontzettend kwaad, vervolgens prikte we een datum voor een nieuw gesprek, ik deed mijn Succes Agenda op die bewuste dag open en de dagspreuk was: “Je bereikt meer door een glimlach dan door boos te zijn” het effect,

Op een gegeven moment werd Ome Jan ernstig ziek, hij woonde toen in een heel mooi appartement in de Vughterpoort, hij riep me eens bij hem en liet me een sporttas zien met daarin veel o.a. gouden en zilveren munten, spaarbankboekjes etc. en hij vroeg me of ik die wilden meenemen, ik kreeg er een raar gevoel bij en ik weigerde het, want wat moest ik ermee doen uiteindelijk, hoe waren die goederen door hem verkregen, legaal of illegaal, verder als ze voor ons bedoeld waren, wat dan, de spaarbankboekjes kon ik toch niet verzilveren, of Ome Jan had dan een algemene machtiging moeten opstellen en ondertekenen, verder als ik moest bewijzen hoe ik aan die munten gekomen ben geld hiervoor hetzelfde, want zijn speciale munten niet geregistreerd, dus dan komt de vraag: hoe is Ome Jan eraan gekomen echt in het daglicht. pech dus....??
=========================

Op een gegeven moment overleed Ome Jan, en toen waren “de rapen gaar” hij overleed om 22:00uur en om 23:00uur belden zijn stiefzoons de boekhouder om de papieren (??!), deze zei ik wil nooit meer met deze personen in een ruimte aanwezig zijn, vervolgens inden ze de tegoed staande gelden van de klanten en weigerde ze de leveranciers te betalen, kregen wij dus de leveranciers op ons dak, wat uiteindelijk had ik al die tijd de leiding over de Economie BV gehad, na hun uitgelegd te hebben hoe de vork feitelijk in de steel zat werden wij geloofd in deze en vielen hun ons niet meer lastig, maar een stiefzoon viel me wel steeds lastig en wilden geld zien, wat hij dacht dat wij dat hadden van de zaak, na overleg met een advocaat, van onze rechtsbijstandverzekering, stelde deze u zeg tegen hem dat hij al zijn vragen en dergelijke op papier moet zetten en hij dan wel antwoorden zou krijgen van onze advocaat, laat je vooral niet verleiden tot het doen van een uitspraak en vooral niet van een belofte! pech dus....

=========================
Toen ik dit achter de rug had moest ik naar de SD met het grootboek van de Economie BV, ik met knikkende knieën, want ik was zo ongeveer twee jaar hiermee bezig geweest, wat zouden ze zeggen, ik moest drie maal in een week terugkomen, ze boden hun excuses aan, ze vonden het niet netjes mij drie maal te laten terugkomen, ik zei zoiets kan gebeuren bij zo een grote organisatie, ik wist niet of ze deden uitdagen, maar het geheel werd positief ontvangen, dus zonder inhoudingen of zo.

Wat nu? Aangezien ik al wat ervaring dus had opgedaan namen we de beslissing dat we door zouden gaan.

In die tussentijd kwam Willie H. hij wist dat er een vrij (merkloos) benzinepompstation in Oss te koop stond, dat was achter hem bedrijf, het bestond uit 4 benzine, 2 diesel en 1 LPG pompen, een gebouwtje met een hefbrug en kantoor/kassaruimte, we hebben bij een Notariskantoor een “voorlopige” koopakte ondertekend, met als ontsnappingsclausule als we de hypotheek niet zouden verkrijgen de koop verviel, wij naar de Rabobank voor een Hypotheek, deze stelde dat we eerst een haalbaarheidsonderzoek moesten laten doen door de CIMK(Centraal Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf), na een bepaalde tijd kregen we bezoek van Drs. B. van het CIMK met het verslag, toen hij binnenkwam en wij het gesprek begonnen stelde hij als eerste, Mijnheer van den Hurk, u bent een uitzondering, toen ik vroeg waarom, zei hij de mensen zijn of een goede inkoper, of een goede verkoper, maar bent het beide!, maar het verslag is negatief, allereerst de winsten op brandstoffen zijn in Oss zo laag dat er bijna geen winst te behalen is, ten tweede het is geen bekend merk zoals Shell, Texaco of zo, en het zeer ongunstig gelegen, er komen geen passanten langs, derhalve is het advies negatief. pech dus...
 

Op een gegeven moment was Harrie R., de broer van Bertus R., bij ons op visite, Harrie had een opleiding als elektra-installateur, deze had hij “verhuurd” aan een neef van hem, en deze had dus een elektra-installatiebedrijf, maar op technisch kennis/gebied keek hij wel tegen mij op, toen we het over de eventuele koop van het benzinestation hadden, zei hij ik zie het al: HTB-v/d Hurk Technische Bedrijven, een groothandel van gereedschappen en een benzinestation, dus zo kwamen wij aan deze bedrijfsnaam, na een bedrijfsplan op papier gezet te hebben deden we een verzoek bij van Lanschot Bankiers om een bedrijfslening te verkrijgen waarin ons huis als onderpand zou dienen, op dat moment had ons huis een overwaarde van +/- 200%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

voor foto's aangaande het bouwen van dit huis, zie onderaan...

 

 

(in eigenbeheer gebouwd, (van Gebr. Hendriks Bouwbedrijf NV, o.a. het gebruik van hun aankoopvoordeel bij stenen, en andere bouwmaterialen, gebruik van gratis materieel), dit huis heb ik gebouwd met Bert R. het dient gezegd dat Bertus het huis heeft gebouwd en ik de organisatie ervan deed, na akkoord van van Lanschot Bankiers, schreef ik me, op 30-11-1982, in bij de KvK als bovengenoemd bedrijf. Met gebruikmaking van mijn ervaring en klantenbestand, vanuit de Economie BV, ging ik weer verder, met waar ik gestopt was na overlijden van Ome Jan en dus het eindigen van dit bedrijf.

En natuurlijk de diamanten doorslijpschijven, die waren op dat moment redelijk duur, ik kwam eens op de werf, Harrie P. was de werfbaas en kocht al dit soort materieel en materiaal, hij zei eens tegen mijn, Ger, toch is verkoper zijn maar schooien, ik zei, ja het is niet altijd leuk, hij zei, Ger ik bedoel jou niet, jij bent voor ons geen verkoper, jij hoort gewoon bij ons, vinden wij, ik zei, dank je.

Er werkte een hoofduitvoerder, daar kreeg ik diverse opdrachten van, maar hij vroeg een keer, Ger kan je niet een keer bij mijn thuis komen, ik zei, ja natuurlijk, toen ik bij hem was vertelde hij mij wat voor een ramp hem overkomen was hei zei: ik heb twee dochters, met een gaat het goed, die heeft een vriend en woont op in een flat in Den Bosch, mijn andere dochter kreeg een relatie met een oudere getrouwde man en die gingen samen wonen, hij maakte ze verslaafd aan hasj, op een gegeven moment was ze in verwachting, dat was hem bedoeling niet en hij trapte ze eruit, ze is toen bij ons komen wonen, , toen is haar zoontje geboren, die zat toen op mijn schoot, Mari zei, toen ging ze een keer naar mijn andere dochter, maar die was niet thuis, die was op dat moment boodschappen aan het doen, toen ze op de fiets thuis kwam dacht wat is het toch druk bij mijn aan de flat, toen Ze daar aan kwam bleek dat mijn andere dochter zich van de negende verdieping af had gegooid, zelfmoord dus, op een gegeven moment zei de directeur, de “heer” de B. tegen mij, Mari wij ondersteunen jou wel, later zei hij, Mari ik mag jou geen geld geven of anders ondersteunen van de kerkerraad, want je dochter is in zonde gestorven ?!!? over pech/ramp gesproken, de schoften.
---------------------------------------------

Ik had in de Jan van Speijkstraat in Vught een werkplaats gehuurd om ook groot materieel zoals liften en speciemolens te repareren, daar hebben diverse “bekenden” als monteur voor me gewerkt, o.a.:

Theo die ik nog kende van Gebr. Hendriks, die had ik daar aangenomen, hij stelde daar eens: Ger je bent de beste en hardste baas die ik ken, ik vroeg of hij bij mijn ’s-avonds kon werken, ja natuurlijk zei hij, hij was naar mij toegekomen om materieel te repareren en vertelde me dat zijn vrouw dat niet goed vond, want mijn vrouw en ik waren daar eens op visite geweest en had tijdens een heftig verhaal met mijn vuist op tafel geslagen had, toen had hij zijn vrouw, een onderwijzeres, buiten gezet??!?, ik zei Theo ga eens gauw weer terug, ik vind het een hele eer dat je zoveel nog voor me over hebt, maar je vrouw is veel belangrijker voor jou dan ik, en zo geschiede.

-------------------------------------------

In de periode vanaf 10-01-1984 tot24-01-1984 ging ik een cursus bij Fenedex (Federatie voor de Nederlandse Export) volgen, de cursus “De totstandkoming en afwikkeling van exporttransacties” was bedoeld voor om meer wetenschap te verkrijgen omtrent hierin,

daar kwam een medecursist, George van I., naar me toe en vroeg, mag ik naast je komen zitten, ik zei natuurlijk, wij maakte tijdens de cursus kennis met elkaar, hij werkte bij Installatiebedrijf NOLTE N.V., te Eindhoven, dit was een van het grootste elektra-installatiebedrijf van Nederland, hij introduceerde me in het kantoor o.a. bij de financieel directeur de Hr. de H., een oud marinier, er hing op zijn kantoor namelijk een grote foto hieromtrent, deze man is later bij ons in de Baken op visite geweest, na een leuk gesprek vertelde hij me dat ze een opdracht hadden verworven van ESSO in Rotterdam, het ESSO-Flexicoker project. George ging daar naar toe als o.a. inkoper, dus dit werd voor ons een grote klant/ afnemer van ons, maar op het kantoor in Eindhoven had ik intussen ook kennis gemaakt met Vince C., die was als quantity-Surveyor aangesteld voor het Surabaya-Airport project in Indonesië, bij de bouw van dit project zou NOLTE de totale installatie doen, o.a. start en landingsbanen
verlichting, de verlichtingselementen die in de grond zitten en natuurlijk de installatie van de gebouwen, etc. ik kreeg een leuke band met Vince, die vertelde me dat hij jaren in Tanzania had gewoond en gewerkt, hij kende daar de General Manager van het vliegveld in Dar es Salaam, Dhr. Laurence M., intussen kreeg ik het idee om in Afrikaanse lande met het leveren van irrigatiemiddelen zoals buis, afsluiters, dripirrigatie, etc. en liet door de KvK de bedrijfsnaam TIS/Total Irrigation Systems
bijschrijven, toen kwam net het begin van communicatie met een faxmachine, de eerste “fax” die had was nog een G2 type, echt het begin van het gebruik in de bedrijfswereld, na een tijd vroeg een bedrijf waar ik naar toe faxte, mijnheer van den Hurk is uw fax soms stuk, hij is zo traag, op dat bestond de G3 serie al, ik was dus voor in Afrika een soort “Gouden Gids”

====================================================

TANZANIA

Ik kreeg eens een uitnodiging van de Tanzaniaanse Ambassade in Ameristraat(?) 1 te ’s-Gravenhage of ik bij hun langs wilde komen, aangezien ik ondersteuning, vond ikzelf, nodig had voor mijn slechte beheersing van de Engelse taal, kreeg ik ondersteuning door Geert van O., exportconsulent van de KvK, voor allereerst we naar de Ambassade gingen brachten we eerst een bezoek aan de landendeskundige van Tanzania bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag, door de mist kwamen we veel later aan als afgesproken en de GSM bestond nog niet, dus we konden de persoon helaas niet mededelen dat we verlaat aankwamen, toen we op hem afdeling kwam hij en zei, op het ogenblik moet ik nog even een gebakje nuttige, we hebben een jarige, als het zover is hoort u het wel (??).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VERVOLG ZAKENDOEN IN TANZANIA....
---------------------------------------------------

terug naar verder als zelfstandige....
 
================================

Ik ben 16 jaar lid geweest van de examencommissie, bij Stichting Vakopleiding Bouwbedrijf/Stichting Bevordering Wegenbouw, opleiding Hijskraanmachinist, de eerste jaren als secretaris en later, op eigen verzoek, als examinator

 

 

 

 Als er persoon vol met stress zat werd aan mij verzocht deze te examineren, dan ging ik met die persoon "aan het dollen" t.w. ik probeerde hem met humor aan het lachen te krijgen, nadat hij in de lach geschoten was en hij daardoor dus ontspannen ging ik met het examen beginnen, meestal voor de machinist met succes.


Verder vroeg de kraanschool of ik Duitsers wilde examineren, toen ik stelde dat ik naar mijn eigen mening de Duitse taal niet voldoende eigen had om te exameniren, viel hun dat tegen, als er een speciaal geval was, gebeurde hetzelfde als bij mijn vorige werkgevers, vraag maar aan Ger, later vroeg me mijn of ik Schotse machinisten wilde examineren, samen met een vrouwelijke mede-examinator, dus dat vond ik goed, ik ben de Engelse taal wel machtig, die vrouw was een echtgenote van een kraanverhuurbedrijf, toen die Schotten in de gaten kregen dat die vrouw ook mee examineerde "vielen ze van verbijstering van hun stoel", ze stelde bij ons aan de andere kant hebben we nog niet eens vrouwelijke machinisten, laat staan vrouwelijke examinators.

Normaal als we examineerde waren we met twee examinators, dan gingen twee personen mee die geëxamineerd worden mee naar de bouwkraan en dan ging de eerste naar boven om "on te draaien" en examineerde wij de andere in een 20" rood/witte geblokte container, daarin stond een schoolbord en hingen de benodigde hijsmiddelen zoals hijskettingen en stroppen aan haken, op een gegeven moment merkte ik dat de persoon die wij examineerde "klem zat" nu moesten ze globaal de s.g. van o.a. beton en staal weten, om zelf een inschatting te kunnen maken van het gewicht van het te hijsen last, nu werd het s.g. van staal naar boven afgerond, ook voor de veiligheid, dus van 7.8 naar 8, toen zeik ik tegen die man, ik zal de helft van het s.g. op het bord zetten, zei de mede-examinator tegen mij, mijnheer van den Hurk dit mag toch niet!, ik wacht en ik schreef op het bord het getal o dus die het wel wisten zeiden och ja dat is 8 die het echt niet wisten maakte er een 9 of 6 van, deze "grap" hebben ze nog jaren gebruikt, toen ik in het begin nog secretaris was en er was een "praat geval" dan kwamen de 4 examinatoren bij elkaar en dan had ieder 1 stem en de voorzitter een stem extra om patstellingen te voorkomen, maar waar ik het meest op trots was dat in de praktijk ik de beslissende stem had (stiekem trots) en bij uitreiking van diploma's (hijsbewijzen) toen hebben veel machinisten mij bedankt met de opmerking: dank zij u ben ik geslaagd, en dan stelde ik natuurlijk niet je hebt het zelf moeten presteren.
=============================================

Ik kreeg vanuit Washington van de WorldBank een schrijven dat ik door hun erkent was als leverancier aan de Derde Wereld, en kon ik derhalve lid worden van hun, deze afdelingsnaam was IBOS, en gelijktijdig werd ik bij de EEG een bevoorrecht gesprekspartner voor toeleveranciers.

ik kreeg vanuit Washington elke week op donderdagavond een fax met Polling nummers zodat ik op mijn kosten vanuit hun faxen kon laten komen met vier verschillende disciplines, en een daarvan vond ik interessant, te weten de informatie welke landen welke leningen kregen van de WorldBank, de Polling nummers veranderde elke week, de reden was dat mensen die geen lid van de WorldBank niet wisten welke nummers die week geldig waren, ik moet zeggen dat ik trots ben dat de WorldBank zelf mij heeft aangeschreven.

------------------------

Mijn vrouw kwam met het idee, aangedragen door Dhr. K. onze accountant, om een Man-Vrouw-VOF op te richten, was belastingtechnisch voordeliger, ze stelde jij 60% en ik 40%, ik schoot toen in mijn lach, waarom lach je nou weer, ik zei normaal was het 50/50, zogezegd zo gedaan,
VOF-MAN/VROUW OVEREENKOMST TUSSEN mijn vrouw EN MIJZELF 01-01-1990

KUWAIT

Ik kreeg een verzoek van een bedrijf uit Koeweit aangaande levering "dessert-gras" om deze te gebruiken langs de wegen om het verstuiven van het zand tegen te gaan, het zand kwam namelijk op de snelwegen terecht en dan werd het zo glad als spek, dat zand was namelijk door de constante beweging rond geworden en daardoor levensgevaarlijk, dit gras had namelijk een dubbele werking, te wortels hielden de grond vast en de grasstengels werkte als een soort muur, dit dessert-gras, werd ook gebruikt in Australië,

VERDER MET KUWAIT....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=====================================================
 

EGYPTE

Ik had intussen een agent in Egypte, de Heer Mahfouz D. van P. Trading and Agency Ltd. , daar kreeg ik veel aanvragen van aangaande goederen van diverse disciplines, ik stuurde zo goed als altijd een offerte, als je een offerte aanbood moest je een Bid Bond, van 2%, door middel van een bankgarantie meesturen maar ik maakte jaren de fout dat ik dacht dat dat niet nodig was (?!!!), toen kreeg ik een aanvraag van o.a. een verticale draaibank en diverse andere werkplaats machines, die had ik aangevraagd bij Strojimport Nederland in Mijdrecht, de heer Jurgen F. was de verkoper waar ik mee onderhandelden, deze Jurgen geloofde helemaal in het project, ze hadden totaal 6 machines aangeboden en daarbij, op mijn verzoek, een overdraagbare Bid Bond, later belde Jurgen en zei dat ze een machine niet konden leveren, maar intussen had ik al een bevestiging ontvangen van de opdrachtgever uit Egypte,

van de Societe des Sucreries et de Distillerie d’Egypt, Caïro, dat de Vertical Lathe ter waarde van Dfl. 851.044,00, technisch was geaccepteerd, ik zei tegen Jurgen nu mogen we van geluk spreken dat de opdrachtgever de offerte heeft opengebroken, ze hebben maar een machine geaccepteerd, als ze alle machines hadden geaccepteerd hadden we misschien een boete gehad, op een keer was de heer U., directeur van Strojimport Nederland in Tsjecho-Slowakije, nu Tsjechië en begon over deze draaibank met de directie van de holding, ze zeiden tegen hem, maak je niet zo druk hierover, wij hebben deze zelf ook geoffreerd, dus je maakt weinig kans, op een andere keer was hij er weer, weer hetzelfde gesprek, toen werd er gebeld vanuit Mijdrecht door Jürgen met de mededeling: We hebben de opdracht:

VERDER ZAKENDOEN IN EGYPTE....


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus wij de volgende dag met het vliegtuig naar Kano-Nigeria voor bezoek aan de Commissioner van Katsina-State, wij in Kano-City een auto gehuurd met chauffeur, intussen was mijn agent in Nigeria, t.w. Kenneth O.

Dus wij de volgende dag met het vliegtuig naar Kano-Nigeria voor bezoek aan de Commissioner van Katsina-State, wij in Kano-City een auto gehuurd met chauffeur, intussen was mijn agent in Nigeria, t.w. Kenneth O. aangekomen en gingen w naar Katsina, een kleine dag rijden, daar een hotel genomen, voor foto's zie onder aan deze pagina,

  

 

 

 

 

 

 

toen we in het kantoor van de Commissioner waren zei deze tegen mij, beleefd lachend: dat klopt maar deze Commissioner is er niet meer ik ben nu de Commissioner, dus einde oefening, toen we over de markt liepen en ik Video hiervan maakte werden we gearresteerd, en met zijn vieren, Ben, Kenneth, de chauffeur en ikzelf naar het politiebureau gebracht waren en in het bureau waren wist niemand wat te doen, werd vervolgens de politiecommandant erbij gehaald, een sympathieke jongeman in burger, hij keek in videocamera en zat er over na te denken, nu had ik mezelf op de achtergrond gepositioneerd, dat ik vooral niet nadrukkelijk aanwezig was, zei ik tegen Ben, laat de uitnodigingsbrief van de Commissioner zien, de jonge bekeek de brief en zei: zeg tegen die meneer ik dus) dat hij geen opnames meer mag maken anders word hij gearresteerd en kan alleen hun Ambassadeur hem ui de gevangenis krijgen, jullie kunnen gaan, en ik dus de Videocamera "onder in de plunjezak" gestoken,
u_kunt_gaan zoals ik ook had kunnen doen bij Heijmans, maar zoiets doe je niet, voor de beregeningshaspel, oor foto's zie onder aan deze pagina,

 

 

================================
We, Ben en ikzelf naar ons hotel in Kano voor de terugvlucht naar Schiphol, we zaten in de tuin van het hotel zat er ook een Nederlandse chirurg, hij maakte zich bekend aan mij, en ik vroeg hem wat hij daar deed, hij zei ik repareer wijven?!!, ik vroeg hem om uitleg, hij zei de meisjes van 13 en zo, worden hier uitgehuwelijkt en als ze dan op 13jarige leeftijd zwanger zijn geraakt, gaat bij dat meisje van binnen alles stuk, dus latten alles ongecontroleerd lopen zoals urine en dergelijke, dan stinken ze nogal en worden ze verstoten en dat repareer ik dan, ik heb een Duitse hulp hierin en deze vrouw is gelijk mijn vrouw, ik houd dit maar een half jaar vol, soms behandel ik de meisjes in hut et alleen kaarslicht, en dan ga ik terug naar Nederland om me weer op te pompen, ik zal je morgen wel een boek geven, maar ik heb die man om onbegrijpelijke reden niet meer gezien, n toen terug naar Nederland, dus missie de mist in. pech dus...
=========================


toen gingen we terug naar Kano en vandaar naar Bauchi daar had Kenneth een relatie met de Emir, we zijn daar op visite geweest in zijn "kasteel" boven de poort was een houten schild gemonteerd met Arabische tekst erop, we zaten op de patio buiten te praten, kwam er een man vanuit de andere kant van de plaats op zijn knieën gekropen en kreeg wat naira's toegeworpen en hij ging terug kruipend, achterwaarts want hij mocht de achterkant van hem niet naar de Emir laten zien !?!?! weer van de plaats af. De zoon van de Emir, Kenneth, Ben en ikzelf naar de Commissioner van Bauchi-State op bezoek, iedereen moest weg en plaats maken voor de zoon van de Emir, dus daar een, naar later bleek, nutteloos gesprek gehad.
De Commissioner zei tegen me, ik ben bekend met een Nederlands bedrijf t.w. KAWECO beregeningshaspel, ik zei o, gezien de ervaring die ik had met KAWECO, zie dus had ik tegen die Commissioner een negatief oordeel kunnen mededelen, maar dat doe je uiteraard niet.
terug naar verder als zelfstandige...

 

 

 

 

 

 =====================================================================


In 1996 kreeg ik belastingcontrole, de inspecteur vroeg of ik smeergeld betaalde in Afrika, ik ontkende dit, toen stelde hij, weet je dat je dat mag, ik zei ja dat weet ik, afhankelijk van de opdracht tot Dfl. 10.000,= maar dat doe ik dus niet, later in dat jaar kregen van de belasting zakelijk een aanslag van +/- 35.000,= want mijn vrouw werd niet gezien als vennoot, namelijk de vennoot moet minimaal ik(we) schrokken ons te pletter, we hadden het geld gewoon niet, ik ging me er eens goed in verdiepen en vroeg bij diverse personen, o.a. onze zoon, en onze accountant stuurde een bezwaarschrift in, toen hebben we een afspraak gemaakt met de Hoofd Zakelijke Belasting, toen we bij hem op kantoor waren stelde ik tegen het hoofd, u gaat op mijn stoel zitten u bepaald hoeveel uren per jaar,

1225, mijn "vennoot moet maken, verder stelt u welke werkzaamheden moet uitvoeren, namelijk dezelfde als ik, dus u gaat weer op mijn stoel zitten, als ik met iemand een vennootschap aanga moet hij of zij juist andere werkkwaliteiten hebben, b.v. Dhr. K. als accountant brengt een meerwaarde in de vennootschap, toen stelde het hoofd "ik kan de inspecteur toch ook niet afvallen?!?, toen kwam er een stelling dat ik iets tegen de inspecteur gezegd zou hebben, ik ontkende dat en zei, bij de rechtbank zal ik zweren onder ede dat ik dit niet gezegd heb, een vriend van ons die bij de belastingdienst hoofd was bij een andere afdeling had mij gezegd dat de tijd dat hun in ivoren torens zaten ook over was en dat ze het benauwd kregen als er een rechtszaak dreigde, voilà, maak gebruik van je wetenschap, zei het hoofd, ho ho, we beginnen niet over een rechtszaak, ik zei ik wilde alleen maar aangeven dat ik er zeker van ben dat ik dat niet heb gezegd, o.k. zei hij dan word u vrouw aangemerkt als vennoot tot en met 1993, zei Dhr. K., nee tot en met 1994, u weet wel waarom, hij dacht even na en zei, ja o.k. en met 1994, dus het was geheel opgelost en de aanslag werd ingetrokken, buiten stelde de Heer K., Ger geweldig hoe heb je dat voor elkaar hebt gekregen, maar hoe kwam je op een rechtszaak? Ik zei had je zijn reactie gezien? Dhr. K. zei, Ger heel veel boerenechtparen hebben een Man-Vrouw-VOF, ik kan nu vooruit ik heb nu, dankzij jouw een geweldige uitkomst die ik gebruiken kan.

Ik kreeg, omstreeks 1990, een verzoek om lid te worden van de WAVA, WAVA stond voor Nederlands -West Afrikaans Verschepers Associatie, een samenwerkingsverband van de grootste Nederlandse bedrijven zoals, Unilever, Philips, AKZO etc. die bij de opstart nog geen aparte afdelingen hadden voor de logistiek, k schat dat die club in ongeveer 1960 is opgericht, ik vond het weer verbijsterend dat ik ook hier voor werd uitgenodigd, hetzelfde als bij de uitnodiging van de Wereldbank en als bevoorrechtgesprekspartner bij de EEG.
Tijdens de bijeenkomsten werd er duidelijke taal gesproken, zo in de zin van: in ................ is een nieuwe Minister of Trade aangesteld, als je de persoon .........., USD 35,000.= geeft word het makkelijker om in dat land te goederen te laten importeren, gelijk het gesprek wat ik gehad had met de tweede persoon van de Tanzaniaanse Ambassade


Ik heb wel "leuke" evenementen meegemaakt bij deze groep t.w.:
Ik kreeg een uitnodiging van een afscheidsreceptie van Dhr. B...... hoofd van de Nederlandse afdeling van de UNESCO, de uitnodiging was zéér duur uitgevoerd, het briefhoofd van het Ministerie van Buitenlandse Zaken was met opgespoten lak Pfff, verder toen ik in 's-Gravenhage in de ruimte kwam waar de afscheidsreceptie deed plaatvinden waren er maar enkele genodigde aanwezig dus het was een zeer select gezelschap, er werd op een vleugel muziek gespeeld, en de versnaperingen werd door een ober rondgebracht, vervolgens kwam het hoofd de secretaris generaal van die afdeling en die hield een afscheidsspeech compleet gedesinteresseerd, je werd er gewoon ziek van, ik vond het een complete vernedering naar de Heer B......
toe, vervolgens was Dhr. B....... aan de beurt, nu daar kwam dan ruim 25 jaar rancune uit, vervolgens gaf hij de sleutel van het gebouw af en stelde dat hij hoopte later met zijn ex-collega's nog eens te gast kon zijn, want hij begon een adviesbureau, toen werd hem een geschenk aangeboden van de genodigde, een NATIONAL Cassetterecorder, werd aan de Philips genodigde vraagtekens gezet.

Toen werd ik op 22 juni 1992, uitgenodigd voor de receptie bij het bezoek van de President van Benin, een broer van Ad W........ t.w. Ton W....... die was diverse malen naar Afrika gegaan als ontwikkelingssamenwerker, daar was hij getrouwd met een Afrikaanse vrouw, nu waren hun in Nederland en ik vroeg aan haar of ze zin had om mee te gaan als b.v. secretaresse, dat wilde ze wel, toen vroeg ze aan mij, mag ik dan onze President een hand schudde, ik zei, ja natuurlijk, nu had ze op die dag een examen Nederlands in Eindhoven, ik ben aan het bellen gegaan en daarna kon ze het examen in Rotterdam doen, zeis vanuit Rotterdam met de trein naar 's-Gravenhage gegaan en mijn vrouw heeft ze opgepikt en naar het hotel gebracht waar de receptie zou plaats vinden, ze kleedde zich achter op de parkeerplaats om in Binineese klederdracht en toen de President aan kwam rijden, net als in Amerika, veel motorpolitie met zwaailichten en tweetonige hoorns, we gingen in de rij naar binnen en schudden de President en zijn meegekomen Ministers een hand en gingen verder in de zaal staan, onze Minister van Buitenlandse Zaken was toen Dhr. van de Broek, ik heb staan praten met een gevolmachtig Minister uit Indonesië en uiteraard Premier Lubbers was ook aanwezig.

 

=================================================================

 

ZAKEN DOEN IN LIBIË DOOR BEMIDDELING BASHIR R.

========================

 Ik mocht alle kantoorapparatuur, 2 PC’ s, Thermische boekbinder, laserprinter enzovoort, later vroeg hij de laserprinter terug, toen heeft hij bij M. AG in Düsseldorf geïntroduceerd de inkooporganisatie van de Oliebedrijven in Libië. Daar heb ik diverse technisch materieel verkocht t.w. van totaal +/- 100.000,+ het mooiste was een UPS, Uninterrupted Power Supply,......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HETZIJ OPGEMERKT DAT ALLE VIDEO'S, EN/OF FOTO'S, TENZIJ ANDERS VERMELD, DIE VANUIT
YouTube = Google = Harteraad en maag-lever-darm stichting
GELINKT ZIJN EN HUN DERHALVE, IN ZIJN GEHEEL, VERANTWOORDELIJK ZIJN OM PRIVACY REDEN ZIJN ER, ZOVEEL ALS MOGELIJK IS, GEEN NAMEN GENOEMD, EN ALLEEN INITALEN GEPLAATS. DIT GELD VOOR ALLE PAGINA's EN HOOFDSTUKKEN !

Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van J. Ger van den Hurk, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend echt (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.
Op uitdrukkelijk verzoek van mijn vrouw en zoon zijn er van hun geen foto's en data in mijn autobiografie geplaatst.