Van Cardiologisch onderzoek naar

Dikkedarmkanker 

 

 

  


 

vanaf 09-2015
 

Ik werd eind november 2015 diverse keren 's nachts wakker van behoorlijke pijn vanuit mijn slapen langs mijn hoofd, hals naar mijn hart, dus op 15 september naar de huisarts, die stelde dat het aan mijn hart lag, en dat hij dat wel regelde, de volgende morgen werd ik vroeg gebeld door de Cardiologie afdeling van het JBZ ziekenhuis of ik met spoed langs wilde komen!!!!, dus wij naar de cardioloog Dr. K. gegaan en die stelde "je hebt geheid iets, maar ik kan er geen vinger op leggen, dus je krijgt de hele riedel aan onderzoeken, dus op 29 september kreeg ik een CT-PET-scan, een PET-Scan is een Nucleaire test,

onderstaande video is vanuit Isala ziekenhuis

 De afdelingen Nucleaire Geneeskunde en Cardiologie in Zwolle

en geplaast in de Locokrant aldaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens kreeg ik op 2 oktober een Holter om, die meet en slaat op je hartbewegingen, bij de eerste malen moest ik hem 24 uur dragen, maar nu 48 uur.
 

op 9 oktober kreeg ik een borstonderzoek, op 13 oktober werd door middel van echo mij hart verder onderzocht, en kreeg een fietstest, op 26 oktober werd een Thorax (borstkas) foto gemaakt, de verpleegster vroeg of ik mij wel goed vond, u bent zo grauw, ze was bang dat ik flauw zou vallen,

Op 4 november moest ik bij de cardioloog, Dr., voor de uitslag komen, ze zei: je hebt een geweldig hart, ik gun eenieder zo een hart, je hartspier is geweldig onderstaande PET-Scans is een opname van mijzelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bovenstaande  scans zijn van mijzelf gemaakt door de Radiologieafdeling van het JBZ-ziekenhuis in 's-Hertogenbosch en er zijn in je kransslagaders geen verdikkingen, iedereen mag van mijn zo'n hart hebben,
maar je bloedwaarde, Hemoglobine, is veel te laag, het is 6,3 en het moet tenminste bij een man 8,5 zijn, als je wel eens bloed in je ontlasting hebt moet je naar de MLD (Maag-Darm-Lever) afdeling onderzocht worden, dus je gaat deze week nog naar je huisarts om een afspraak te regelen, dus op 12 november een afspraak met Dr. S., een MDL specialist, na een inleidend gesprek zei hij, ik zal een zal een maag/darm onderzoek laten toepassen, toen moest ik een dag op 23 november voor het onderzoek 's avonds drie liter aangelengd water in twee uur drinken, vreselijk, je krijgt die hoeveelheid moeilijk weg, de volgende morgen moest ik om 5:00 uur wakker worden omdat ik twee uur van te voren ook nog een liter hiervan drinken, dit was om mijn darmen leeg te maken, voor een goed onderzoek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 24 november werd dat onderzoek gedaan, maar gelukkig kreeg ik een roesje daarvoor, na het onderzoek zei de arts die het gedaan had, we diverse biopsies weggenomen, maar je hebt een poliep die te groot hiervoor is, 5 cm, deze moet operatief verwijderd worden.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 november naar Dr. S. voor uitslag, hij zei, je slokdarm is goed, alleen je hebt een middenrifbreuk, en daardoor zit je maag hoger dan normaal, verder is je dunne darm wel goed, de biopten zijn redelijk, maar bij je dikke darm is het fout, in je poliep zit aan de buitenkant zijn enkele onrustige cellen waargenomen, maar uit mijn ervaring is het in je poliep goed fout, mijn vrouw vroeg, is het dan dus fout, hij stelde tegen mijn vrouw:
 

Mevrouw, uw man heeft dikkedarmkanker ! 

 

Hij zei tegen mij, ik zal u in het zogenaamde "snel beter circuit" zetten, u word gebeld door een aangaande kanker specialistische verpleegkundige en regelt alles voor u hier voor alle afdelingen dit is Marisa G., een zeer sympathieke en deskundige vrouw.


Op 4 december kreeg ik aangaande mijn lever etc. een CT-Scan en later werden longfoto's genomen of er geen uitzaaiingen zouden zijn.
 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

onderstaande Röntgenopname zijn van mijn eigen longen
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

OP 7 december bij Dr. S. op uitslag komen aangaande de onderzoeken, ze stelde je hebt geen uitzaaiingen, Pffffffffffff, maar je bent zo kortademig, ik zei, dat is een aangeboren afwijking, ze stelde dat ik een longonderzoek moest ondergaan, de volgende dag, 8 december, moest ik bij Dr. B. komen, een chirurg, ik weet nog steeds niet wat hiervan de bedoeling is geweest, daarna naar de longafdeling voor onderzoek, dus binnen een dag was ik ertussen geplaatst,

ik moest in een hokje gaan zitten en kreeg een mondstuk in mijn mond, deze moest tussen mijn lippen en tanden geplaatst worden en een neusklem, hierna moest ik zo diep mogelijk inademen en uitademen, na dit een aantal malen gedaan te hebben kreeg ik via een puffer een medicijn ingepuft en moest ik 20 minuten wachten, daarna weer hetzelfde maar soms viel een klepje dicht die de luchttoevoer afsloot, maar ik moest door ademen, na een aantal malen dit gedaan te hebben, kreeg ik hetzelfde probleem waarvoor ik feitelijk naar mijn huisarts was gegaan, namelijk vanuit mijn slaap via mijn hoofd naar mijn hart hevige pijn, de onderzoekster stopte onmiddellijk en stelde ik stop gezien uw historie, namelijk 5 Tia's en 3 hartritme stoornissen, ik maak geen problemen en ga gelijk naar de longspecialist Dr. S, die stelde ik zie hem morgen toch wel en let het hem wel weten.

De 10e december hadden we 4 afspraken t.w.:
de secretaresse van de anesthesist, deze moest al mijn medicijnen in plaatsen, aangezien dit 12 verschillende zijn duurde het een tijd, vervolgens naar de assistente van de anesthesist, deze maakte eerst een ECG, hartfilmpje, vervolgens vertelde ze me dat ik een "ruggenprik" zou krijgen voor de pijnonderdrukking na de operatie, aangezien mijn bloedwaarde intussen gezakt was naar 6,1 zei ze dat ik bloed bij zou krijgen tijdens de operatie, want ze schrok van de lage waarden, dus we schrokken ook, verder zouden me darmen weer leeg moeten, dus zou ik weer die hoeveelheid aangelengd water
moeten drinken ???, vervolgens kwam de anesthesist, hij bekeek alles en stelde, ik keur het nog niet goed, ik vroeg waarom niet, hij zei je moet eerst nog naar de longspecialist, dus toen daar naar toe, toen ik daar binnen kwam zei hij, je hebt geweldige longen, je staat boven het gemiddelde, maar nu bleek dat ik meer uitademende??, nu doe ik wel eens diep zuchten nu snap ik het "even bijtanken"
ik zal het aan de anesthesist door geven dat je geweldige longen bezit.

Vervolgens naar Marisa G., na haar verteld te hebben aangaande bloed bijbrengen tijdens de operatie, zei ze dat doen we al een jaar niet meer, want het is een lichaamsvreemd iets en je lichaam kan dat gaan afstoten, en dat is niet interessant tijdens een operatie, we brengen je ijzer toe middels een infuus, en aangaande je lege darmen, ook dat is al een jaar niet meer zo, als er nog ontlasting in je darmen hoeven je darmen het niet meer opnieuw op te starten en kunnen ze alles gebruiken om de wond te laten genezen, ik stelde dat dit wel eens aan de assistente van de anesthesist mag mededelen, na alles bijgepraat te hebben,
ben ik naar de fysiotherapeut, deze vroeg aan mij, wat doe jezelf aan je conditie?, ik zei, helemaal niets, hij schrok om dat directe antwoord en vroeg opnieuw aan mij: wat doe jezelf zo aan je conditie? ik zei opnieuw, helemaal niets, maar ik kan je wel vertellen, we wonen op de 4e verdieping en ik kan naar de 4e verdieping met de trap zonder te rusten, toen keek hij op het scherm en zag, waarschijnlijk, van de longspecialist dat ik "geweldige longen" heb, zei hij maar dan ben je met oud op nieuw in het ziekenhuis, stelde ik, ik heb het al 73 keer meegemaakt, dus die ene keer kan ik wel zonder, hij snapte het niet direct, maar toen zag hij mijn leeftijd, 73, en toen had hij hem.

16 december moest ik voor een dagbehandeling naar het JBZ, toen de verpleegster het infuus ging instellen zei ze dat het in een half gepiept kon zijn, en toen ze mijn historie hoorde stelde ze het af op 2 uur, op 23 december weer een herhaling van twee uur.

Op 28 december een kennismakingen gesprek met Dr. L., de feitelijke chirurg gehad, een zeer sympathieke man.
29 december werd ik opgenomen en de volgende morgen werd ik 's morgens vroeg, plm. 6:00 uur, wakker gemaakt voor het gereed maken voor de operatie, het duurde nog even heb ik woordzoeker maar in zitten vullen, toen kwam de verpleegster en die keek verbaast, en zei zit hij op zijn gemak woordzoeker in te vullen!, toen werd ik naar beneden gebracht, allereerst bracht de anesthesist "de ruggenprik" in en vervolgens werd ik naar de operatiekamer ingereden en kreeg ik een kapje op voor de algehele narcose, en toen begon het: de chirurgen, Dr. L. en Dr. van den H. hebben een stuk darm met daarop de poliep met kanker verwijderd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

operatie door middel van het LEF systeem dus vanuit de navel,

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de chirugen Dr. L. en Bauke H. onhafelijk van elkaar zeiden tegen mij dat het redelijk heftige operatie was, 

 

 was, ze hebben me nog extra zuurstof gegeven, mijn vrouw was gebeld dat de operatie was gelukt is, en er geen lek was en derhalve geen stoma nodig was en toen kwam mijn vrouw naar het JBZ en dacht dat ik om ongeveer 13:30 terug op de kamer zou zijn, maar omdat het zo heftig was geweest heb tot 16:00 op de recoveryroom moeten blijven, ik moet er redelijk blauw uit gezien hebben, op mijn kamer kreeg ik ook nog zuurstof.
 

Terwijl ik het ziekenhuis lag was er ook een waargenomen, dus er golden toen allerlei beperkingen voor ons, dus de kamer niet uit, maar ook het verplegend personeel moesten steeds als ze een kamer binnengingen andere kledij aandoen, na een bepaalde tijd hadden ze er, begrijpelijk,  wel genoeg van maar plicht blijft plicht enze deden het geweldig !

 

03 januari 2016 mocht ik naar huis, eigenlijk al op 02 januari al, toen ben ik ook uitgeschreven, maar 's avonds om 22:00 uur was mijn ontlasting pas in orde.
07 januari belde Dr. L. dat er op de poliep door de patholoog kanker was gezien, maar die is er helemaal uit, dus....,

maar op 15 januari kreeg ik een brief van de secretaresse van de oncologie dat ik op 22 maart bij Marisa G. moet komen, er is op de brief, handmatig, een aantekening gemaakt dat de eerdere afspraak, waarschijnlijk de afspraak die ik met Dr. L. gemaakt had, dat ik over een jaar langs zou komen, verplaatst is naar 29 maart 2016.

op 29 maart 2016 op bezoek bij Marisa G. geweest de uitslagen van mijn bloedwaardes waren zeer goed, mijn hemoglobine waarde was 10.5, verder afgesproken dat ik over 9 maanden terug moest komen voor een darm onderzoek, door het feit dat ze een stuk darmpoliep van 5 cm, met daarop/in kankercellen was geconstateerd geheel verwijderd is, is de kans dat het weer terug komt miniem
=======================================================

Het maag-darmkanaal is een aaneenschakeling van verschillende organen. Deze organen hebben elk hun specifieke functie. Het maag-darmkanaal is onder te verdelen in: Dikkedarmkanker ontstaat bijna altijd uit een poliep in de darmwand. Een poliep is een goedaardige tumor. Dit is nog geen kanker, maar poliepen kunnen wel kwaadaardig worden. Een kwaadaardig gezwel is kanker.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

====================================
 


HETZIJ OPGEMERKT DAT ALLE VIDEO'S, EN/OF FOTO'S, TENZIJ ANDERS VERMELD, DIE VANUIT
YouTube = Google = Harteraad en maag-lever-darm stichting
GELINKT ZIJN EN HUN DERHALVE, IN ZIJN GEHEEL, VERANTWOORDELIJK ZIJN OM PRIVACY REDEN ZIJN ER, ZOVEEL ALS MOGELIJK IS, GEEN NAMEN GENOEMD, EN ALLEEN INITALEN GEPLAATS.

Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van J. Ger van den Hurk, behoudens en slechts voor zover anders bepaald in regelingen van dwingend recht (zoals citaatrecht), tenzij bij specifieke materialen anders aangegeven is.

op uitdrukkelijk verzoek van mijn vrouw en zoon zijn er van hun geen foto's en data in mijn autobiografie geplaatst.