BOUWBEDRIJF VAN HEESEWIJK BV EINDHOVEN- LEIDEN-BEST-LEIDEN

CONSTRUCTION COMPANY VAN HEESEWIJK BV EINDHOVEN- LEIDEN-BEST-LEIDEN


Toen ik ben gaan solliciteren bij Bouwbedrijf Gebr. van Heesewijk in de Tramstraat in Eindhoven als kraanmachinist /monteur en werd aangenomen voor een project van scholenbouw in Leiden, We

 

hebben de salonwagen verkast van Delft naar Leiden......

met een vrachtwagen van mijn schoonouders met Harrie van ons Ria als chauffeur, toe ik op een gegeven moment de weg vroeg aan een agent en hem vroeg om op te schieten, we hielden het verkeer op (??!) zei hij, rustig aan jonge het duurt nog land voor het Kerstmis is, dit ben ik nooit meer vergeten en heb het diverse malen ook gebruikt, vervolgens gingen we naar de Gabriël Metzustraat en hebben daar de salonwagen bij de bouw neer gezet, zie kruisje, aan de Stadspolderweg, onze naaste buren waren de Familie van L., de vader werkte bij het spoor en toen mijn vrouw ging werken paste die Familie op onze baby, bij “kleine Oma”

Op 5 augustus belde mijn schoonmoeder op met de volgende mededeling;

het is zover maar haast je maar niet, je bent toch te laat,

ze zetten ook mijn moeder van de deur die belangstellend kwam vragen hoe het was, ze (mijn moeder) had hier niets te zoeken, ik werkte er net 2,5 dag bij dit bedrijf (Gebr. Van Heesewijk B.V. uit Eindhoven) en ik vroeg of ik naar huis mocht, natuurlijk zei de Heer M., de bedrijfsleider, toen stelde een van de mannen op het bouwwerk of hij mijn naar huis zou brengen (wij hadden op dat moment nog geen auto) als ik de benzine zou betalen ik vroeg aan dhr.. M. of dat goed was, natuurlijk zei hij. Toen wij een goed uur later aan kwamen en ik naar binnen en naar boven stormde, vroeg mijn schoonmoeder hoogst verbaasd “nu al !?!, toen ik vroeg ik aan haar of ze koffie voor de chauffeur wilden inschenken, terwijl ze dit beneden deed werd onze zoon geboren, en kon ik vol trots haar beneden vertellen dat het een zoon was.
Vervolgens hebben we in Best, en Leiden gewoond.

Hier hebben wij een Opel Kadet gekocht, wij dachten dat we wel van mijn schoonouders wel Dfl. 1.000,= konden lenen, DUS NIET, (ik had toen al moeten weten dat het mijn schoonfamilie meer lucht dan inhoud was)toen vertelde wij dit aan mijn vader en moeder en zeiden dat wij dat wij dan maar onze filmspullen zouden gaan verkopen, maar mijn ouders zeiden hier komt niks van in wij GEVEN dit geld wel.

Toen moest ik in het leger op herhaling, daar heb ik twee maal een aanval gehad van bloedvatenvernauwing en bewusteloos gevallen, eenmaal de eerste dag op de kazerne, ik kreeg enorme hoofdpijn hieruit toen we moesten wachten op wapenuitrusting, een Uzi, ik vroeg aan de sergeant of ik naar de MGD mocht voor APC’ tjes, hij zei o.k. ik daar naar toe en ik vroeg aan een persoon in een witte jas, hé hospik heb jij voor mij een paar APC’tjes, hij zei ik ben geen hospik maar de dokter, verder kan ik me niets meer herinneren, tot ik een paar dagen later bijkwam in de ziekenzaal, maar intussen waren ze me kwijt en dachten dat ik “ge-deserteert” was en stuurde de MP naar de salonwagen in de Oranjestraat in Leiden, we woonde daar op dat moment, later mocht ik van de Kapitein-Arts op weekend als ik beloofde dat ik na het weekend terug zou komen, dat heb ik gedaan en ben met medesoldaat S. uit Rosmalen meegenomen naar de Palmboomstraat 28 waren we toen verbleven, tijdens dit weekend kreeg ik mijn tweede aanval en ben naar de MGD van de Willem II kazerne gegaan, die konden alleen maar APC voorschrijven, toen ben ik weer teruggegaan naar de kazerne, zoals was afgesproken, en toen gingen we op oefening
naar Duitsland, kreeg ik weer een aanval, en heeft die Kapitein/Arts goed op zijn donder gehad om mij mee te laten gaan.