ZAKEN DOEN IN KOEWEIT..

DOING BUSINESS IN KUWAIT..

 

 

 

 

 

 

ZAKENBEZOEK KOEWEIT


Ik kreeg een verzoek van een bedrijf uit Koeweit aangaande levering "dessert-gras" om deze te gebruiken langs de wegen om het verstuiven van het zand tegen te gaan, het zand kwam namelijk op de snelwegen terecht en dan werd het zo glad als spek, dat zand was namelijk door de constante beweging rond geworden en daardoor levensgevaarlijk, dit gras had namelijk een dubbele werking, te wortels hielden de grond vast en de grasstengels werkte als een soort muur, dit dessert-gras, werd ook gebruikt in Australië, verder had ik eerder een uitnodiging van de Commissioner van Katsina-State gekregen om "even langs te komen", in Amsterdam woonde een Nigeriaan/Biafraan die als oorlogsinvalide hier in Nederland, hij heet Drs. ing. Ben U... de volgende "titels" Doctorandus in de ontwikkelingseconomie en Ingenieur in de tropenlandbouw had eigen gemaakt (ik bedoel maar, dan ben je echt een vluchteling, hij sprak ook Nederlands, maar dan op zijn Engels), die vroeg ik of hij interesse had om mee te gaan, hij moest dan wel een lening aangaan om de kosten te betalen, maar had wel zin om mee te gaan, dus wij organiseerde de volgende trip: Brussel>>Caïro>>Koeweit>>Caïro>>Kano>Katsina Town(Nigeria), ik moest een Letter of Guarantee aan de Koeweitse Ambassade overleggen, zie
LETTER of GUARANTEE KUWAIT
en we vertrokken dus, eerst naar Caïro vandaar naar Koeweit City, daar hebben we in een Holliday-Inn hotel overnacht, zie
foto's hieronder:

we hebben daar diverse malen gesproken met Dhr. P. van de First Al Wazzan-Group die mij verzocht had om hun te bezoeken, het was een echt, in mijn opinie, toneel, geïnitieerd door Ben, Ben nam een brief aan van Dhr. P. en gaf die dan aan mijn, vervolgens gaf ik Ben een brief die gaf deze dan aan de Heer P., maar ja toen wij weer thuis waren vielen de Iraki's Koeweit binnen,
die dachten Ger van den Hurk is er geweest, het zal er wel leuk zijn, maar ja die kwamen met z'n allen(grapje), maar het was afgelopen voor ons.

Toen wilde we via Caïro naar Kano-Nigeria gaan, maar toen bij de laatste gate waren zei de functionaris tegen mij, ik dank dat het vliegtuig nu land in Caïro, ik keek verbaasd in mijn flight-schedule, en inderdaad ik had me verkeken, ik dacht maar hoe kan ik dan een boardingpass hebben? ik keek erop en die stond al op de volgende dag???!!!
Dus wij de volgende dag naar Caïro, maar nu moesten wij daar drie dagen wachten voor de vlucht naar Kano, nu had ik een persoon bij mij op kantoor gehad in de Baken, een zekere Drs. Maarten M..... een doctorandus in de Oude Arabische Taal, die woonde met zijn vriendin in Caïro, ik belde hem en zei dat ik geen fatsoenlijk hotel kon boeken, hij zei dan slapen jullie toch bij ons, hij kwam ons ophalen, Ben en ik zijn toen naar de Piramides van Giza gegaan, de volgende dag ben ik met een binnenlandse vlucht naar Luxor gegaan en heb ik de Valleys of the Kings en de Valleys of the Queens and Childeren gegaan, Ben was naar het Museum in Caïro gegaan, een dag later, de derde dag, gingen we naar Cherine Scandar van SODECO deze hadden met mij en Begeman-Pompen in Helmond een tender aangegaan omtrent pompen voor een booster-pumpstation die water vanuit de nijl de dessert in pompte, wij verloren deze tender aan een Hongaars bedrijf, onze zoon had deze tenderopening tezamen met een expert van Begeman-Pompen bezocht en een zoon van Cherine toen we met een taxi daar naar toe gingen zei de vriendin van Maarten, Ger kijk uit met Maarten want hij maakt altijd ruzie met de taxichauffeurs, o.k. toen wij bij Cherine zijn appartement aan kwamen was al ruzie aan het maken voor ik in kon grijpen, het ging ongeveer als volgt, dat je huis maar in mag storten, de andere: dat je huis maar met je schoonfamilie erin in mag storten (nou ja????), en als laatste kwam de grootste belediging die je een Arabier toe kan snauwen: je bent een voetzool. Dus wij naar binnen, de Heer Cherine en vroeg ons te gaan zitten, en hij zat iets hoger!! hij zetten een fles Johnny Walker Black Label voor ons neer en hij vertelde ons dat zijn vrouw, een Romaanse, thuis was overleden aan kanker en hij al die tijd haar thuis verzorgd en had een appartement ernaast gekocht en er een groot appartement van gemaakt en kantoor aan huis gemaakt, zoals ik in de Baken, op een gegeven moment zei Maarten tegen mij Ger ik kan niet zoveel Whisky drinken, toen zei ik hem, moet je rustig drinken, zei Cherine tegen mij Ger ik kan je iets inschenken wat niemand in Egypte heeft, namelijk Heineken bier, zijn schoonfamilie in Italië was importeur voor Italië, zette hij demonstratief de fles Johnny Walker bij Maarten voor zijn neus, die kreeg geen Heineken?? Cherine stelde dat zijn zoon nu terug kwam vanuit Rome, of we die even tezamen gingen ophalen op het vliegveld, ik zei o.k., nu was hem chauffeur al naar huis, reed hij wel met zijn Mercedes500 naar het vliegveld, nu wanneer hij een hoek om moest ging hij ook die hoek om, ik dacht diverse malen: hallo ik ben pas 48, oen we op het vliegveld waren probeerde Maarten via een omweg op de belastingvrije zone te komen om daar sigaretten te kopen, zei ... tegen mij: dat hij niet goed hè, maar ja Cherine was schatrijk en Maarten kon het net trekken, toen kwam zijn zoon eraan en zei tegen mijn, dag mijnheer ik wist dat iemand van HTB er was, maar ik wist niet dat u het zelf bent, we gingen naar het appartement van de zoon, dus wij aan de Heineken, toen begon de zoon over die tenderopening, ik zei tegen hem daar begin ik nu niet over, maar ik triggerde hem hiermee en na de derde maal zei ik hem dat hij het nu niet gedaan had zoals wij (onze zoon) hadden verwacht, het was nogal "duidelijk" wat ik tegen hem zei, ik dacht het is nu toch laat zat, zijn vader stond op en keek me aan, en ik dacht: oei, maar hij stak zijn duim op tegen mij en zei tegen zijn zoon kom jij morgen maar eens maar naar mij op kantoor, nu hoor ik hoe het zit, andere mensen durven dit niet te zeggen omdat je mijn zoon bent, zoonlief, Pa zal ik je naar huis brengen, en zo geschiedde.